5 handige tips voor een geslaagd Sinterklaasfeest

Vroeg boek korting voor sinterklaas 2019
4 februari 2019
Uniek Sinterklaas entertainment
1 september 2019

Het is best een flinke klus om voor uw bedrijf een sinterklaasfeest te organiseren. Wij zijn de specialisten op het gebied van sinterklaasshows in Nederland. Daarom hebben wij 5 handige en belangrijke tips om u te helpen bij het organiseren van uw sinterklaasfeest.

TIP 1 Boek een sinterklaasshow en de Sint op tijd.

Het belangrijkste op een sinterklaasfeest is natuurlijk het bezoek van de goed heilig man en zijn zwarte pieten. Of u nu kiest voor een Sinterklaas vanuit uw eigen bedrijf of deze inhuurt maakt niet uit. Boek in ieder geval op tijd!! Wij adviseren u om een professionele Sinterklaas in te huren, omdat het geloofwaardig overbrengen van dit prachtige sprookje een vak is. Het optreden van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten op een sinterklaasfeest wordt meestal voorafgegaan door een kindershow. Boek een voorprogramma of een complete sinterklaasshow. Weet dat de beste shows al in het begin van het jaar worden geboekt, om het feest te kunnen houden op de dag en het uur, dat u het beste uit komt. Dus wees op tijd met het vast leggen van Sinterklaas en de sinterklaasshow.

TIP 2 Maak een draaiboek voor uw sinterklaasfeest

Het is een hele organisatie om een sinterklaasfeest te regelen voor uw bedrijf. Op de dag zelf is het vaak ook hectisch. Maak daarom een draaiboek voor de dag. Zet er alles in, van namen en telefoonnummers tot een tijdschema. Zo vergeet u door de drukte niets.

TIP 3 De zaal indeling is belangrijk

Bedenk hoe u de zaal gaat indelen. Zorg ervoor dat iedereen goed zicht heeft op het podium of de speelruimte waar de sinterklaasshow plaats vindt. Let er ook op dat u geen kinderen laat zitten pal voor de geluidsboxen.

TIP 4 Zorg voor een pauze tijdens uw sinterklaasevent

Deel liever geen eten en drinken uit tijdens de show en het bezoek van Sinterklaas. Omdat de professionele shows interactief zijn is dit niet handig met kinderen die hun mond en handen vol hebben. Ook wordt het rommelig en kan het gebeuren dat er drinken over de vloer gaat. Het is beter om een korte pauze in het programma te plannen. Ouders en kinderen kunnen dan wat eten en drinken en/of een sanitare stop maken.

TIP 5 Laat het uitdelen van de cadeautjes snel verlopen

Om het uitdelen van cadeautjes vlot en soepel te laten verlopen adviseren wij om deze niet één voor één uit te delen. Dan wordt het voor de wachtenden langdradig en verslapt de aandacht. Beter is het om achter in de zaal kinderen op leeftijd hun cadeau op te laten halen. Of plak de kinderen een naamsticker op met een bepaalde kleur. Deze kleuren vermeld u ook bij de tafels. Dan wordt het voor kinderen/ ouders makkelijker om het juiste cadeau op te halen.

Wellicht is een deel van de tips u al bekend, maar kunt u met de overige sinterklaastips uw voordeel doen.

Wij hopen u verder te helpen met deze tips en wensen u alvast een geweldig gezellig sinterklaasfeest toe. Meer tips nodig?

Comments are closed.