Tips voor het organiseren van een Sinterklaasfeest op het werk

Sinterklaas_is_er_gewoon_in_de-coronatijd
Sinterklaas tijdens het coronavirus.
25 april 2020
sinterklaasshow_sinterklaasfeest_sinterklaas_kindershow-voorprogramm_sinterklaasvoorstelling
Dit jaar een nieuw Sinterklaasshow concept.
31 augustus 2020

Gaat u een Sinterklaasfeest organiseren op het werk dan hebben wij 6 tips die u helpen bij het organiseren.

U gaat een Sinterklaasfeest organiseren en bent op zoek naar handige tips en tools voor een geslaagde Sinterklaasviering. Het organiseren van een Sinterklaasfeest is zo simpel nog niet! Zeker niet als je dit nog nooit hebt gedaan. Daarom geven we u in deze blog bruikbare tips voor het organiseren van het Sinterklaasfeest op het werk.

Tip 1: De eerste en belangrijkste tip is te zorgen voor een geloofwaardige Sinterklaas samen met vrolijke zwarte pieten.

Sinterklaas en de pieten moeten het feest maken. Daarom is het belangrijk dat u een professionele Sinterklaas (acteur) en pieten boekt voor het Sinterklaasfeest op uw werk. Op deze manier is een succesvolle viering kinderspel. Wat u wilt bij uw bedrijf is de echte Sinterklaas. Een professionele Sinterklaas (acteur) en zijn pieten zorgen er altijd voor dat ze ingelezen en goed voorbereid zijn. Het haarwerk en de kostuums zijn dan ook tot in de puntjes verzorgd. Ze zijn ook een kei in het improviseren hetgeen vaak nodig is. Kortom een beroeps (acteur) Sinterklaas en actieve pieten zijn de basis voor het verwezenlijken van een geweldig Sinterklaasfeest.

Tip 2: Reserveer de Sinterklaas en pieten op tijd.

Heeft u een datum geprikt? Regel dan direct Sinterklaas en pieten. Goede acteurs zijn schaars, want omdat ze hun vak verstaan zijn ze populair en snel vol geboekt. Boek Sinterklaas en de zwarte pieten dus op tijd. Tussen maart en september is de periode dat je er echt bij moet zijn om een top Sinterklaas in te huren.

TIP 3: Regel een goede geluidsinstallatie en microfoon.

U wilt dat Sinterklaas en zijn pieten goed verstaanbaar zijn. Een goede installatie is dan belangrijk. Hoe vervelend is het niet dat de helft van de ouders het niet kunnen verstaan of dat de microfoon gaat rondzingen. Die piepen wil je echt niet horen tijdens het Sinterklaasfeest. Tevens kan u dan ook Sinterklaasliedjes afspelen. Zo is er tijdens de in-en uitloop van de Sinterklaasviering meteen sfeer. Als u onze Sinterklaasshows boekt krijgt u er altijd een goede geluidsset bij, inclusief een technicus voor de bediening. Dus dan kan u deze tip meteen overslaan.

Tip 4: Geef de kinderen naamstickers.

Als alle kinderen hun eigen naam op hun borst hebben staan is het heel makkelijk voor Sinterklaas en de pieten om de kinderen aan te spreken met hun eigen voornaam. De verbazing op de gezichten van de kinderen is groot als Sinterklaas en de pieten hun naam gewoon weten. Dit trucje werkt ook bij de ouders. Die zijn na een tijdje vergeten dat ze een naam sticker op hebben. Dus een simpele oplossing met heel veel impact.

Tip 5: Regel mooie verhalen.

Verzamel in de aanloop naar het Sinterklaasfeest verhalen en anekdotes van uw gasten. Sinterklaas weet namelijk altijd alles. Alleen moet u hem wel even helpen. Sinterklaas zet het in zijn boek en kan dan de leuke en grappige verhalen gebruiken tijdens zijn bezoek aan uw bedrijf. Kort en krachtig is hierbij het motto!

Tip 6 : Stoel voor Sinterklaas.

Als de goedheiligman binnen is moet hij natuurlijk wel kunnen zitten. Een mooie grote/stevige stoel of troon waar hij op plaats kan nemen is dan belangrijk. Versier de stoel voor dat Sint Nicolaas komt. Met slingers, papieren bloemen en kartonnen afbeeldingen van het paard, piet of cadeau helpt het ook om de Sinterklaassfeer neer te zetten. Let wel op dat de versieringen droog zijn. Want het is niet fijn dat bij het opstaan een deel van de versiering aan de Sint zijn kostuum vastgeplakt blijft zitten. Een andere belangrijke tip voor de stoel is dat er geen wielen onder mogen zitten! Ook bij onze Sinterklaasshows (als u die boekt) is er standaard een mooie troon aanwezig.

Dit zijn 6 handige tips en tools voor het organiseren van het Sinterklaasfeest op het werk. Opzoek naar meer tips en tools? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs, die helpen u graag. Kijk op onze website feestenmetSinterklaas.nl bel met één van onze adviseurs: 06-55377887 of mail naar info@feestenmetSinterklaas.nl

!

Comments are closed.